Back to Africa

Ondertussen bijna twee jaar geleden vertrok ik voor het eerst naar Oeganda. Gewapend met goed bedoelde adviezen en een gezonde portie naïeviteit zette ik voor de eerste keer mijn voet buiten het min of meer vertrouwde Europa.

Daar kreeg ik de Afrika-microbe te pakken. Hoewel ik geen wereldkaart meer kan zien zonder te dromen van reizen in alle uithoeken van de wereld, roept Afrika opnieuw het hardst.

Over drie weken ga ik teruMet Uncle Sam naar Apapaig. Waarom? Omdat ik daar zo graag ben. De Afrikaanse mentaliteit heeft me vastgegrepen en niet meer losgelaten. Wat ik daar dan ga doen? Dat is één van de beste onderdelen van deze reis: ik weet het niet, ik heb er geen idee van. Vanaf maandagmorgen 15 april, nadat ik geland ben in Mombasa, is alles mogelijk. Ethiopië, Oeganda en een reis over land naar Zuid-Afrika staan op het verlanglijstje, maar wie weet eindig ik in Senegal of Marokko. We zien wel.


Ik ga er in elk geval van genieten! En ja, van tijd tot tijd zal ik jullie via deze blog op de hoogte houden. En ja, ik zal zeker voorzichtig zijn. Maar geen paniek, er is minder reden tot bezorgdheid dan de meeste mensen denken. Net als op de meeste plaatsen in de wereld zit de overgrote meerderheid van de mensen vol 'goei bedoelingen'. En het is de kunst om daar ten volle van te genieten!

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer