B(l)ack home

Dag lieve mensen,

Het heeft een tijdje geduurd voor ik mijn eerste berichtje vanuit Afrika hier gepost heb, maar ga er maar van uit dat geen nieuws goed nieuws is!

Ondertussen ben ik een tiental dagen in Kenia en om het kort samen te vatten: ik ben hier graag! Na de geitenboerderij is dit hier toch mijn lievelingsplekje in de wereld. Het gevoel om terug in Kenia te zijn is moeilijk om uit te leggen maar het voelt een beetje zoals thuiskomen. Alles is hier zo simpel, zo eenvoudig, zo naturel...

Mijn eerste week heb ik doorgebracht in Ukunda, een plaats op enkele kilometers van Diani Beach, de bekendste strandplaats van Kenia. Heel local, heel basic, maar heel goed! Wat ik daar gedaan heb? Vooral genoten van het terug in Afrika zijn: de charmes van de matatu-busjes en de taxibrommers, de openheid en vriendelijkheid van de mensen, het letterlijk samen eten uit een bord, ... En ook al is dit niet mijn eerste keer in Kenia, ik heb nog altijd veel bijgeleerd over Kenia, hoe de mensen denken, de politiek, de tribes, enzovoort.

Ondertussen heb ik de bus genomen naar Lamu, ''het mooiste eiland van de wereld''. Eerst een tussenstopje in Malindi, waar ik bij California, een Keniaanse vriend, thuis ben blijven slapen. Dat is hier de normaalste zaak van de wereld, onderweg overnachten bij vrienden thuis. Gewoon een telefoontje en ge krijgt hier de hartelijkste ontvangst ooit!

Na het nodige bijpraten de volgende dag de bus naar Lamu genomen, waar ik opnieuw superhartelijk ontvangen werd door vrienden en familie van Kofi. En van alle plaatsen in Oost-Afrika waar ik al geweest ben, heeft Lamu toch wel het meeste charmes... Lamu is een klein eiland aan de kust van Kenia met historische Arabische en Indische invloeden. Het eiland was ooit een belangrijk handelscentrum. Momenteel verblijf ik in de Oude Stad, een wirwar van kleine straatjes van slechts 1 tot enkele meters breed. Geen auto's dus: alle verplaatsingen gebeuren hier te voet, met de boot of met de ezel. Heerlijk om terug hier te zijn!

Dus zoals jullie zien, alles verloopt hier prima! Mijn maag kan alles aan, ik begin mijn eerste woorden en zinnen Swahili op te pikken en geniet van elk moment! En voor wie nog geen vakantiebestemming heeft en exotische oorden wil opzoeken, ik kan Kenia alleen maar aanraden! Veel mensen zijn afhankelijk van het toerisme maar omwille van verschillende factoren (Al-Shabaab van Somalie, angst voor verkiezingsgeweld,laagseizoen...) is deze bron van inkomsten enorm achteruit gegaan, terwijl dit land zoveel te bieden heeft! 

Tot binnenkort!

Reacties 4

Jana 28-04-2013 18:19

Ik zou héééél graag willen volgen ;-)

Zakayao van Formaat 29-04-2013 11:22

Dag globetrotter,

Het doet mij heel veel deugd om zo’n positieve verhaal/kijk van/op mijn geboorteland te horen van u. Vaak is het wel anders. Blij dat je het naar je zin hebt. Als je nog contacten van Coasterians zou willen die u nog meer zouden laten ontdekken van Mombasa en omgeving, laat maar weten. Ik heb daar vrienden en familie van mij wonen … free tourguides, chakula en sleep overs dus

Een aanrader: Gazi (South coast)

Nog veel plezier ginder …

PS: ben collega van Jos … ring a bell? Zo ben ik op je weblog beland.

Bert 26-05-2013 10:08

Hey Treesje,

Ik ben voor de eerste keer op je blog geraakt. Zo te lezen is dit echt iets voor u. Geniet er met volle teugen van!

gr Bert

Michèle 26-05-2013 17:09

Hey Treesje!

Ik wou dat ik je blog al eerder had ontdekt! Ik herkende meteen waar je je vertoefde de eerste 10 dagen! Waarschijnlijk was je letterlijk op 100 meter van het weeshuis waar ik drie weken heb geholpen in september! Heb je nergens 'Kebene' zien staan?!

In ieder geval, nog heel veel plezier daar! Ik weet perfect wat je bedoelt met al je woorden, en ik kijk er heel hard naar uit om ook terug te komen!

Groetjes!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer